henrad

Henrad-gebouwen blijven nog tijd overeind

De vroegere gebouwen van Henrad langs de E313-snelweg in Herentals worden voorlopig niet afgebroken, hoewel de eigenaars – Heylen Group, Molenwater Groep en Heat 21 – over een sloopvergunning beschikken. “We breken pas af vanaf we een vergunning hebben voor onze nieuwe ontwikkelingsplannen”, zegt Wim Heylen in Gazet Van Antwerpen, editie Kempen.

De gebouwen staan al enkele jaren leeg nadat eigenaar Stelrad in 2014 besliste om de activiteiten in Herentals stop te zetten. Voordien werden er radioatoren geproduceerd.

Projectontwikkeling
Wim Heylen en co kochten de 9 hectare grote site in 2016 met het oog op projectontwikkeling. “We sleutelen volop aan die nieuwe plannen en hopen daarvoor tegen het einde van het jaar een vergunning te hebben”, aldus nog Wim Heylen. “De reden dat we voorlopig niet afbreken is dat we de bestaande hallen herbestemmen als de nieuwe plannen economisch niet conform zouden blijken te zijn.”

Wat die plannen precies zijn, vertelt het Herentalse ondernemer voorlopig niet. “De site staat ingekleurd als industriezone. Het moet een project worden dat de huidige economische realiteit weerspiegelt. Ik denk niet alleen aan logistiek want daarvoor is de site veel te groot, maar ook aan dienstverlening en zelfs productie.”