Vrijdag 11 januari wordt een bijzondere dag in het nog jonge leven van Dimitri Peeters (26j.). Dan opent hij in zijn woonplaats Geel zijn eigen restaurant: Woods. “In Geel is ruimte voor een goed restaurant”, zegt hij.
Waar weldra Restaurant Woods de deuren opent, was jarenlang restaurant Het Fornuis gevestigd. Uitbater Jimmy Michiels zette de zaak in de Kollegestraat in Geel vorig jaar op overnemen en verhuisde intussen naar De Pas, waar hij van start ging met een nieuw concept.
Al langer op zoek
“Toen ik hoorde dat het pand van Het Fornuis op overnemen stond, heb ik niet lang getwijfeld. Ik wou al lang een klein restaurant beginnen”, vertelt Dimitri Peeters. Na zijn opleiding aan de hotelschool in Geel ging hij als sous-chef aan de slag in de Maekelhoeve in Veerle-Laakdal. Nadien verhuisde hij naar Oud Dommelhof in Neerpelt, waar hij sinds 2 jaar als chef aan de slag is. “Woods is alleen op vrijdag, zaterdag en zondag open”, vertelt hij. “Tijdens de week blijf ik voor mijn baas in Neerpelt werken.”
In zijn eigen restaurant zal hij een pure en eerlijke keuken serveren, deels met de hulp van een Spaanse houtskooloven. “Noem het gerust een gastronomische keuken maar verwacht je niet aan schuimpjes, wel aan mooie borden met herkenbare producten.” De klanten kunnen niet à la carte eten, enkel via een menuformule. “Een keuzemenu”, verduidelijkt de chef-eigenaar. “Met de keuze uit 4 voor-, 4 hoofd- en 3 nagerechten. De prijzen schommelen tussen de 40 en 50 euro.”
Restaurant Woods telt 30 zitplaatsen en in de zomer is het tuinterras open. Waar de naam vandaan komt, willen we nog weten. “Mijn ouders werkten voltijds waardoor ik veel tijd bij mijn grootouders doorbracht. Die hadden een schrijnwerkerij in Tongerlo. Woods is een verwijzing naar en een eerbetoon aan hen.”