DSC_0211

Coach2Travel investeert in bijzondere fietsaanhangwagen

Touringcarbedrijf Coach2Travel uit Arendonk heeft een eerste fietsaanhangwagen aangekocht. Het gaat om een nieuw type van Duitse makelij waarmee de fietsen schadevrij kunnen worden vervoerd. De investering kadert in de strategie van het bedrijf om meer lokaal te gaan werken.

Coach2Travel rijdt met zijn 14 autocars van lente tot herfst hoofdzakelijk in opdracht van grote Amerikaanse touroperators. “We doorkruisen met hun Amerikaanse, Chinese en andere klanten heel Europa”, vertellen zaakvoerders Kris Van Steen en Hilde Nijs. “We stellen vast dat meer en meer Oost-Europese autocarbedrijven op die markt komen en dat de prijzen onder druk staan. Daarom zijn we gaan uitkijken naar alternatieven. Eén daarvan is het aanbieden van autocar- en fietstransport aan lokale reisorganisaties en verenigingen.”

Hiervoor bestelde de directie een fietsaanhangwagen bij een Duitse constructeur. “In tegenstelling tot de gangbare modellen worden in dit geval de fietsen rechtstaand getransporteerd, individueel vastgemaakt en staan ze los van mekaar waardoor schade aan de fietsen zo goed als uitgesloten is”, legt Kris Van Steen uit. “We zijn 1 van de eersten in ons land met dit model en er kunnen 28 fietsen mee worden vervoerd.”

Een andere belangrijke markt voor Coach2Travel is het transport naar de wintersportgebieden. Hiervoor heeft het bedrijf contracten met de organisaties Josk en Landscape. “Vanaf dit weekend beginnen de skireizen. Dit seizoen zullen we er een 130-tal uitvoeren.” In januari worden trouwens nog 2 nieuwe Van Hool-touringcars geleverd.

Voorstelling
De nieuwe fietsaanhangwagen wordt komende zaterdag en zondag voorgesteld tijdens de Open Office Dagen bij reisorganisatie Happy Weekends aan de Stationsstraat in Geel, een nieuwe partner van Coach2Travel. De reisorganisatie zal de aanhanger in 2019 bij verschillende reizen inzetten, onder meer voor fietsweekends in Parijs. Op vraag van Happy Weekends zal de legendarische Geelse reisondernemer Jef De Busser in 2019 trouwens nog eens eenmalig een reis begeleiden, namelijk in zijn nieuwe thuisland Tirol.