heylen warehouses

Heylen Warehouses is grootste Belg in Nederland

Heylen Warehouses, een onderdeel van de industriële holding Heylen Group uit Herentals, stijgt in de ranking van commercieel vastgoedontwikkelaars in Nederland naar de 7de plaats. Daarmee is de onderneming de grootste Belgische vastgoedontwikkelaar in Nederland. In totaal ontwikkelde Heylen Warehouses al meer dan 660.000 m2 aan gebouwen in Nederland, waarvan 360.000 m2 in 2018.

De ranglijst wordt jaarlijks opgemaakt door PropertyNL Top-101, een toonaangevend magazine voor de Nederlandse vastgoedmarkt. De resultaten zijn gebaseerd op de geschatte beleggingswaarde van projecten die in 2018 in opbouw waren of opgeleverd werden.

Vertienvoudiging
“De jongste 5 jaar kenden we een vertienvoudiging van de omvang van onze activiteiten dankzij onze focus op kwalitatief hoogstaande gebouwen, onze creativiteit, technische kennis en onze langetermijnvisie. We merken dat onze klanten vooral ook onze flexibiliteit en onze kennis van hun noden duidelijk kunnen appreciëren”, verduidelijkt Philippe Deschilder, ceo van Heylen Warehouses.

De onderneming lag onder meer mee aan de basis van de T-port campus in Almelo (regio Twente), die intussen 180.000 m2 modulaire en multifunctionele distributie- en kantoorruimtes bevat. Verder werden projecten gerealiseerd in Venlo, Heerlen, Roosendaal, Etten-Leur,…

Snellere overheden
Niettemin wil het bedrijf ook blijven inzetten op België. “Nederland biedt vandaag voordelen qua administratieve snelheid, flexibiliteit en arbeidskosten, maar in België zijn de creativiteit en kennis sterk aanwezig”, zegt Wim Heylen, executive chairman van Heylen Group. “Vandaag hebben we al 410.000 m2 ontwikkeld in België en we hopen dit sterk te kunnen uitbreiden. We werken hard aan de ontwikkeling van enkele mooie projecten in en rond de haven van Gent. We hebben heel wat kennis vergaard in Nederland die we ook graag hier zouden verwezenlijken en tot realisaties brengen. Een mooi recent voorbeeld van een flexibele, moderne en creatieve campus, perfect gelegen op de oostelijke as van het Albertkanaal vanuit de haven van Antwerpen, is Antwerp East Port in Grobbendonk. Een logistieke hub van ongeveer 100.000 m2 geconnecteerd met de E313 waar klanten zoals Bleckmann en Ceva een mooie thuis in vinden en meer dan 600 mensen tewerkstellen. Deze realisatie toont aan dat het potentieel in België groot is. We vragen enkel wat meer flexibiliteit en snelheid van de vergunningverlenende overheden.”