Een late Sinterklaas voor AGC Mol

Glasfabrikant AGC in Mol krijgt een investerings- en opleidingssteun van 3 miljoen van de Vlaamse overheid. Dat laat Servais Verherstraeten weten, weliswaar federaal parlementslid maar een Mollenaar. Zoals we eerder meldden, doet AGC Mol volgend jaar een immense investering, namelijk de bouw van een nieuwe glasoven.

De eigenlijke investering bedraagt 66 miljoen euro en laat de onderneming toe een grotere flexibiliteit te hanteren en nog dunner glas met een hogere vlakheid en betere transmissiewaarden voor energie te produceren. Het afbreken van de huidige oven en de bouw van de nieuwe zal zo’n 7,5 maand duren. Daaraan wordt ook een opleidingsproject voor de medewerkers gekoppeld. De totale kost loopt daardoor op tot meer dan 90 miljoen euro.

Hoogwaardige kwaliteit
“Ik ben verheugd dat Vlaanderen aan dit transformatieproject van de site in Mol haar steun heeft toegezegd, zowel voor de investering in de oven als het opleidingsproject voor de werknemers”, aldus Servais Verherstraeten. “Op een totaal van 45,5 miljoen euro die hiervoor in aanmerking komt, wordt 3 miljoen euro steun gegeven. De hoogwaardige kwaliteit van de medewerkers van het bedrijf hebben ervoor gezorgd dat de site in Mol binnen deze internationale groep deze belangrijke investering kon afdwingen.”

Bij AGC in Mol werken 520 mensen. De investering moet de fabriek de meest innovatieve en economisch rendabele site van Europa binnen de AGC-groep maken.