de regio

Businesscenter De Regio (Westerlo) vanaf vandaag open

Aan de Olenseweg in Westerlo opent vandaag Businesscenter De Regio. De nieuwbouw van 2 miljoen euro biedt plaats aan 7 bedrijven, een food bar, flexkantoren en vergaderruimtes.

Dirk Van Houdt is zaakvoerder van het gelijknamige zakenkantoor en eigenaar van Businesscenter De Regio. “Ik verhuur het aan de uitbatingsmaatschappij, die weer verder verhuurt aan 7 partners: Zakenkantoor Van Houdt, een advocatenkantoor, een boekhoudkantoor, reisorganisatie RegioTrips, RegioImmo waarvoor we samenwerken met Stef Proost, RegioSyndicus in samenwerking met de Syndicusassociatie en RegioTeambuilding met Event Masters.”

De RegioFoodbar is toegankelijk voor iedereen. “Die is geopend van maandag tot vrijdag van 8 tot ten vroegste 18u. Het is een combinatie van een koffiehuis en een takeaway. Je kunt er een lekker kopje koffie ter plaatse drinken of een slaatje kopen om onderweg op te eten.”

Ruim aanbod
Het businesscenter ontvangt dagelijks een 25-tal werknemers. “Maar het aanbod reikt veel verder dan dat. Zo kunnen bedrijven bij ons terecht voor een professionele audit. We hebben een agenda boordevol events, met onder meer kaas- en wijnavonden, after works en brunches. En we verhuren flexkantoren, vergaderruimtes of indien gewenst zelfs het volledige gebouw.”

Aanvankelijk was gepland om het Businesscenter De Regio in september te openen. Formaliteiten met bouwvergunningen zorgden voor enkele maanden vertraging. “Maar tussen de aanvang van de werken en de opening vandaag zit amper 10,5 maand tijd”, nuanceert Dirk Van Houdt. “De totale kost bedraagt 2 miljoen euro.”