IMG_4326

Steenweg op Gierle doet het voor het eerst samen

14 winkeliers langs de Steenweg op Gierle binnen de ring van Turnhout slaan voor het eerst de handen in elkaar. Ze geven een goodiebag weg en kleden de kerstboom en kerststal in hun straat aan met verlichting.

Wie tussen 10 en 21 december gaat shoppen bij veertien winkels langs de Steenweg op Gierle, krijgt per 10 euro een stempel. 10 stempels betekenen een volle spaarkaart en die kan ingeruild worden voor een eindejaarsgoodiebag. “Ik ben met mijn idee bij verschillende handelaars langsgegaan en zij vonden het een leuk initiatief”, zegt Eva Michielsen van Happy Beauty Center. “Het is de eerste keer dat we samen iets organiseren. Doorgaans doet ieder zijn eigen ding.”

1.000 goodiebags
De handelaars stelden zelf de eerste 1.000 goodiebags samen bij Citroën-garage Gaspar Motors. “We steken er vanalles in, van een bon voor een gratis curryworst over een juweeltje van de tattooshop tot een notablok met balpen. Als de eerste 1.000 op? Dan maken we er 1.000 nieuwe. We besteden ook 500 euro aan verlichting voor de kerstboom en het kerststalletje op de hoek met de Lokerenstraat.”

De Steenweg op Gierle is een drukke baan, met onder meer het stadskantoor, een school en een dokterspraktijk vlak in de buurt. “De voorbije jaren is het aantal handelaars hier dan ook stevig gegroeid. Heel plezant dus om voor de eerste keer eens iets met z’n allen samen te organiseren.”