miko

Miko neemt Noors koffiebedrijf over

Het Turnhoutse Miko neemt in Noorwegen het koffieservicebedrijf Kaffebryggerriet over. Het bedrijf is gevestigd in Oslo en realiseert met 21 medewerkers een omzet van ruim 5 miljoen euro.

Kaffebryggerriet legt zich net als Miko toe op koffieservice aan de out-of-home markt, het marktsegment waarbij koffie en aanverwanten worden geleverd aan kantoren, horeca en instellingen. Bij Kaffebryggeriet ligt de focus op de kantorenmarkt, waar bij KMO-klanten vendingmachines in leasing worden geplaatst. Het bedrijf levert de ingrediënten zoals koffie, melk, thee en warme chocolade en zorgt voor een dienstverlening die de klant een zorgeloze koffiepauze garandeert.

Gazelle
Miko was tot vandaag aanwezig in Noorwegen via een partnership met het koffieservicebedrijf A:KAFFE. Beide ondernemingen worden nu samengevoegd waarbij Miko na de merger 90 % van het nieuwe geheel in handen krijgt. Na deze operatie zal de jaaromzet er zo’n 7 miljoen euro bedragen.

Kaffebryggeriet werd de voorbije 3 jaar erkend als ‘Gaselle’ onderneming, vergelijkbaar met de gelijknamige bekroning voor ondernemingen in Vlaanderen.

Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep: “Enkele jaren geleden zijn wij een actief overnamebeleid gestart in de Scandinavische regio. Niet alleen zijn de Scandinaviërs grote koffieverbruikers, ook zijn ze zeer kwaliteitsbewust, een kolfje naar onze hand. Tevens is het zo dat de regio economisch relatief goed blijft presteren. Ondertussen zijn we sterk vertegenwoordigd in Noorwegen, Zweden en Denemarken.”