spelters kroketten

Spelters Kroketten in 3 keer groter gebouw in Hoogstraten

Bijna 30 jaar na de start in Merksem is familiebedrijf Spelters Kroketten verhuisd naar een nieuwbouw op industrieterrein De Kluis in Hoogstraten. Die is 3 keer zo groot dan de vorige locatie.

“We wonen zelf al 6 jaar in Hoogstraten”, legt zaakvoerder Ward Spelters uit. “2 jaar geleden is mijn zoon Mathias mee in de zaak gestapt. Bij het zoeken naar een grotere locatie voor de zaak was de keuze dan ook snel gemaakt. We hebben een nieuwbouw gekocht op industriegebied De Kluis, in de buurt van De Ster, voor ongeveer 900.000 euro.” Het gebouw telt 2 verdiepingen. “Binnenin hebben we een atelier laten installeren dat volledig conform alle richtlijnen is. We zijn van 300 naar 900 vierkante meter gegaan.”

Zoals vader en moeder
Het bedrijf begon bijna 30 jaar geleden met de productie van kroketten. Vandaag telt het assortiment ook onder meer purees en salades. “Onze recepten komen uit grootmoeders keuken. We vertrekken van vers geschilde aardappelen en bereiden die tot artisanale aardappelproducten zoals aardappelkroketjes, kaas- en garnaalkroketten, verschillende purees, aardappelsalade, krielaardappelen, provençaalse patatjes, kaashoorntjes en pommes duchesse. Daarbij houden we vast aan de ambachtelijke werkwijze die moeder en vader van in het begin hanteerden.”

In de klantenportefeuille van Spelters Kroketten zitten onder meer slagerijen, hotels, traiteurs, restaurants en groothandelaars. Het werkingsgebied beslaat de provincie Antwerpen en de randen van de omringende provincies.