heylen group

Dochter Heylen Group beleeft romance met Harry Potter

De Koninklijke Nederlandse Munt, een dochteronderneming van Heylen Group uit Herentals, kondigt een samenwerking aan met entertainmentgroep Warner Bros. Samen brengen ze de Harry Potter Mirror Coin op de markt, een innovatief verzamelobject voor de fans en muntverzamelaars.

“De Harry Potter Mirror Coin is een spectaculaire innovatie waarmee Harry Potter-fans de nieuwste en meest geavanceerde reflectietechnologie kunnen ontdekken”, zegt Bert van Ravenswaaij, CFO van de Koninklijke Nederlandse Munt.

De munt biedt een bijzonder beeld van het iconische kasteel van Zweinstein. Ze heeft 1 lege zijde en een afbeelding van Zweinstein aan de andere kant. Wanneer een fel licht op de lege kant schijnt, wordt het beeld van het kasteel van Zweinstein zichtbaar in de reflectie van de lichtstraal.

Innovatieve technieken
Heylen Group heeft een belangrijke poot in de muntindustrie nam in november 2016 de KNM over van de Nederlandse overheid. Het bedrijf bestaat sinds 1567 en slaat de officiële betaalmunten voor 60 landen, waaronder België en Nederland. Minder bekend is de productie van verzamelmunten.

Naast de Happy Potter-munt lanceerde de KNM eerder deze maand een holografische munt voor de fans van DJ Afrojack. “Deze 2 voorbeelden illustreren dat een eeuwenoud product zoals een munt nog altijd vatbaar is voor innovatieve technieken. Zelfs in een bedrijf dat meer dan 450 jaar oud is”, klinkt het bij Heylen Group.