Eerder deze week meldden we al de Belgische titel ijsbereider voor Rob Proost van Barijs uit Lichtaart. Een dag later behaalde een andere Kempenaar de titel bij de juniores: Jana Jansen uit Balen, 17 jaar jong en leerling in het 7de jaar Banketbakkerij en Chocoladebewerking bij Kogeka Geel.
De wedstrijd vond gisteren plaats tijdens Horeca Expo en heette voluit de Junior Gelato Festival Challenge, een organisatie van Carpigiani Ambachtelijk Benelux uit Zandhoven. Jana Jansen was de enige deelneemster van Kogeka uit Geel en gaf 20 andere deelnemers het nakijken. De jury zwichtte voor haar Pecan Caramel-ijs.
Een eigen zaak
“Ik heb toch behoorlijk wat moeten oefenen, want dit is niet de manier van ijs bereiden zoals we dat tot nu toe hebben geleerd op school”, aldus de winnares in een reactie. “Ik wist op voorhand niet goed waar ik me aan moest verwachten. Wat ben ik ontzettend blij met deze Belgische titel. Eerlijk: ik vond mijn smakencombinatie van pecannoten en gezouten karamel met de versiering van chocoladen bollen ‘on top’ ook wel heel geslaagd.”
Of een eigen ijssalon haar ambitie voor de toekomst is? “Na deze overwinning misschien wel. Maar dan liefst gecombineerd met nog iets anders van patisserie.”
Binnenkort dus Starter van de Week op Made in Kempen.