marjan-fruitboomkwekerij-liggend

Hoebenschot doet Talander fruittuin cadeau

Het tuinaannemingsbedrijf Hoebenschot Plant en Tuin uit Lichtaart bestaat 25 jaar en onderneemt bij die gelegenheid actie ten voordele van Talander vzw in Arendonk, dat een werk- en woonplek biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Concreet wil het bedrijf de vereniging een fruitboomgaard cadeau doen.

In het kader van het 25-jarige bestaan werd in juni al een Open Tuinendag georganiseerd. Nu zetten zaakvoerders Geert Laenen en Marjan Denie een actie voor het goede doel op poten. “Iedereen die bij ons via de webshop een bestelling van fruitbomen, -hagen en -planten doet, steunt Talander”, vertelt Marjan Denie van Hoebenschot Plant en Tuin. “Concreet betekent dit dat we bij elke verkoop een centje opzijleggen voor de Wouwershoeve, het project van de vzw Talander in Arendonk. Met de bedoeling om zo een fruittuin bij elkaar te sparen die we dan in het voorjaar cadeau doen en aanplanten.”

3master
Maatschappelijk engagement zit in de genen van het bedrijf. “Met andere mensen die minder kansen hebben, kennis delen en dingen realiseren. Da’s heerlijk, toch?”, aldus nog Marjan Denie. Zo heeft het bedrijf ook een samenwerking met de school voor buitengewoon onderwijs de 3master in Tielen en Kasterlee.

Hoebenschot Plant en Tuin legt tuinen aan en onderhoudt die maar staat ook bekend voor zijn grote fruitboomkwekerij met veel oude en/of vergeten rassen.