lions

6 Kempense Lionsclubs realiseren gezamenlijk theaterstuk

Lionsclubs uit de Kempen slaan de handen in mekaar om samen een theaterstuk te realiseren. Ze zamelen daarmee geld in voor de vzw Sofhea, die steun verleent aan patiënten die zijn getroffen door een levensbedreigende bloedaandoening.

Bij het project zijn 6 clubs van Lions betrokken: Heist-Westerlo Juweel der Netevallei, Herentals, Herentals De Lakenpoortse, Lier Twee Neten, Zandhoven Land Van Playsantië en Zuiderkempen Heist Westerlo. “Het is ook voor ons een experiment”, zegt Lau Van Mol, die ervaring opdeed als organisator en regisseur van theatervoorstellingen met leden van de Tandheelkundige Club van Antwerpen.

“Gewoonlijk organiseert elke club op zichzelf iets voor hun eigen sociale projecten. Nu proberen we om eens iets samen te doen en buiten de grenzen van de club te treden. Vriendschapsbanden smeden is daarbij zeer belangrijk. Voor mij persoonlijk is zo’n toneelstuk organiseren en regisseren een soort ‘ziekte’. Ik vind het fascinerend hoe je met een hele groep een gemeenschappelijk doel kan bereiken.” Het verhaal werd geschreven door Johan Van Rooy (Lions Lier Twee Neten).

Sociale noden
Jasmine Steijlen (Herentals De Lakenpoortse): “Er zijn nog veel sociale noden in onze maatschappij. Wij kozen dit keer voor Sofhea vzw, voluit het Sociaal Fonds voor Hematologische Aandoeningen, werd opgericht in 1986. De organisatie verleent steun op sociaal, psychologisch en financieel vlak aan patiënten die getroffen zijn door levensbedreigende bloedaandoeningen, zoals leukemie, lymfeklierkanker of ziekte van Kahler (myeloom). Daarnaast stimuleert ze het onderzoek naar nieuwe bronnen van stamcellen en de ontwikkeling van persoonsgerichte therapieën met zo weinig mogelijk neveneffecten.”

De voorstellingen vinden plaat op 22, 23 en 24 november in cc Vredeberg in Lier en op 14 december in cc ’t Schaliken in Herentals.