restaurant Kris

Restaurant Kris is opvolger van Fleur de Sel

Kris Geerts en Vanessa Huybrechts uit Hoogstraten hebben restaurant Fleur de Sel van Alex Verhoeven in Kasterlee overgenomen. Kris werkte tien jaar in sterrenzaken en deed de voorbije maanden nog stage in Fleur de Sel.

Terwijl Alex Verhoeven zich klaar maakt om de bovenste verdieping van de woontoren van Turnova in Turnhout in te richten, hebben Kris en Vanessa afgelopen zaterdag voor het eerst Restaurant Kris opengehouden. “We zijn allebei prille veertigers en hadden het gevoel dat het nu of nooit was”, aldus Vanessa. “Eigenlijk is dit wel een droom. We wonen in Hoogstraten maar keren terug naar onze roots. Ik ben van Lichtaart afkomstig, Kris van Witgoor-Dessel.”

Niveau behouden
“Frankrijk, onder andere in Parijs, Avignon en Bretagne en bij Wout Bru”, somt Kris Geerts op. “Dichter bij huis stond ik ook enkel jaren achter het fornuis van De Pastorie in Lichtaart. Het voorbije half jaar deed ik enkele stages, waarvan de laatste maanden bij Alex in Fleur de Sel. Het is mijn bedoeling om het gastronomisch niveau te behouden.”

Kris wordt momenteel bijgestaan door een kok en een jobstudent in de keuken, Vanessa heeft hulp in de zaal. “Die verhuist wel mee naar Turnova, dus we zoeken nog iemand”, vertelt Kris. “We krijgen ook veel hulp van onze familie. De moeders poetsen, dochter Aurélie steekt een handje toe in de keuken, mijn schoonbroer maakte stalen ornamenten en mijn schoonvader kweekt groenten en kruiden. We bereiden alles zelf vers in Restaurant Kris.”