Kasterlee bevestigt zijn status van Kempense culinaire hotspot. In de nieuwe Gault&Millau-restaurantgids staan maar liefst 6 restaurants uit Kasterlee en deelgemeenten te pronken.
Thijs Vervloet van Colette in Westerlo mag dan wel een 16 op 20 van de inspecteurs hebben gekregen, samen met de titel van Jonge Chef van het Jaar. Carl Wens van De Pastorie in Lichtaart staat al jaren aan de top van de Kempense gastronomie. Ook nu weer liet hij een knappe 16 op 20 optekenen. Nog in Kasterlee prijkt De Watermolen met een 15 op 20. De Potiron kreeg 14 op 20 en als nieuwkomer werd Seir al meteen een 13,5 op 20 toegedicht. KAN10 doet het met een 13/20 net iets minder goed, terwijl nieuwkomer Ambacht het Kastelse rijtje sluit met 12/20.
De overige restaurants uit de Kempen:
De Cuylhoeve (Geel): 15/20
Haute Cookure (Oostmalle): 15/20
Hof ter Hulst (Hulsthout): 15/20
La Belle (Geel): 14,5/20
Au Comptoir (Gierle): 14/20
De Gouden Muts (Westerlo): 14/20
Savoury (Turnhout): 14/20
Diverso (Westerlo): 14/20
Bouffard (Mol): 13,5/20
Het Komfoor (Westerlo): 13,5/20
Hippocampus (Mol): 13,5/20
Il Divino di Milano (Gooreind): 13,5/20
La Ghironda (Meerhout): 13,5/20
Signatuur (Hoogstraten): 13,5/20
Amu (Turnhout): 13/20
Vin Perdu (Oud-Turnhout): 13/20
Bistro Julienne (Herentals): 13/20
Broosend Hof (Oud-Turnhout): 13/20
Cachet de Cire (Turnhout): 13/20
Cucinamarangon (Turnhout): 13/20
De Kleine Bistro (Westmalle): 13/20
Lotier (Malle): 13/20
Puur (Turnhout): 13/20
Brasserie Ferm (Poederlee): 12/20
De Boesjerie (Westerlo): 12/20
De Farmasie (Vosselaar):12/20
De Tram (Hoogstraten): 12/20
De Zeeuwse Bron (Beerse): 12/20
Maison Thirion (Hoogstraten): 12/20
Resto 136 (Hoogstraten): 12/20
Restoservice Link 21 (Herentals): 12/20
Roosekes Breem (Vosselaar): 12/20