rob peeters

Starter van de week: bekende veldrijder wordt schilder

Voormalig veldrijder Rob Peeters (33 j.) uit Dessel hing eind vorig seizoen zijn koersfiets aan de haak. Een half jaar geleden ging hij van start als zelfstandig schilder en decorateur. “Ik dacht dat er door mijn bekendheid toch meer opdrachten op me af zouden komen”, blikt hij terug op die eerste maanden.

12 jaar was Rob Peeters professioneel wielrenner. Na zijn sportcarrière moest er natuurlijk brood op de plank blijven komen. “Ik had in het middelbaar schilder- en decoratietechnieken gevolgd aan Sint-Lutgardis in Mol”, vertelt hij. “Dat heb ik weer opgepakt. Mijn prioriteit was als zelfstandige te gaan werken zodat ik ook opdrachten in het veldrijden voor bijvoorbeeld televisie kon blijven doen. Dat wil ik nog altijd graag en er staan nu 2 uitzendingen voor Proximus TV op de planning.”

Direct voor klanten
De voorbije maanden voerde hij vooral opdrachten uit in onderaanneming. “Dat was op zich wel goed want zo kon ik ervaring en productkennis opdoen. Maar dat is eigenlijk niet wat ik wil. De ambitie is om rechtstreeks voor klanten te werken.” Die vinden voorlopig maar met mondjesmaat de weg en dus ligt zijn prioriteit momenteel bij het beter bekendmaken van Rob Peeters Schilder- en Decoratiewerken.

Hoe hij het ervaart om nu echt te moeten werken? “Ik besef nu dat je als profrenner niet zoveel moet doen. OK, je moet trainen maar daarnaast ook veel rusten. Dat hoort er bij. Tegenwoordig zijn mijn dagen zeer goed gevuld. Maar ik vind dat niet erg.”

“Het is niet de bedoeling om het grootste schildersbedrijf van België uit te bouwen. De eerste betrachting is om de agenda goed te kunnen vullen. Daarna zou ik wel een medewerker willen hebben.”