DSC_0108

Grootste helmenwinkel van België gaat dicht

Na 30 jaar gaat Europe Helmets uit Retie dicht. De zaak presenteert zich als ‘de grootste gespecialiseerde helmenwinkel/webwinkel van België met altijd meer dan 2.000 helmen op voorraad’. Zaakvoerster Leen stopt ermee en hangt haar helm aan de haak.

Wind- en waterdichte broeken, jassen en laarzen, lederen motorpakken, jeans en hemden, motorhelmen: vanaf vrijdag 26 oktober gaan ze allemaal in de afslag bij Europe Helmets. “Van 30 tot 50 tot zelfs 70% korting”, vertelt zaakvoerster Leen, die liever niet zegt waarom de winkel de deuren sluit. “Het is spijtig, ik heb dit 30 jaar gedaan, maar ik zie geen andere oplossing. We zijn niet op zoek naar een overnemer, nee.”

Aan de dalende vraag naar motoraccessoires ligt het alvast niet. “Wij verkopen alles behalve de motors zelf en de verkoop gaat nog altijd omhoog. Vanaf volgend jaar gaat er weer een nieuwe, nog strengere wetgeving in voege. Het gaat natuurlijk wel om de veiligheid van mensen.”

Europe Helmets had een tijd een webshop maar die is ondertussen gesloten. De winkel achter het benzinestation aan de afrit Retie/Oud-Turnhout blijft dus wel nog even open. “Ik heb nog geen idee wanneer het definitief gedaan is. Wat ik zelf hierna ga doen? Niks meer, dat mag wel als je 56 bent”, besluit Leen lachend.