DSC_0376

ING haalt succesvol Agri-event naar de Kempen

Bank en verzekeraar ING heeft zijn eerste Food & Agri event georganiseerd in de Kempen. Het initiatief bestaat al 10 jaar in West-Vlaanderen en richt zich naar de ondernemers in de voedingsindustrie.

“Ons Food & Agri event werd 10 jaar geleden voor de eerste keer georganiseerd in West-Vlaanderen en sindsdien is het uitgegroeid tot het grootste event in de voedingssector met jaarlijks 500 aanwezigen”, legt Stephanie Sluyts uit, directeur Business Center Antwerpen-Kempen. “Voor de eerste keer werd het event in de oostelijke regio van het land georganiseerd voor ondernemers uit de regio’s Antwerpen, Leuven en Limburg. Meer dan 100 aanwezigen daagden op.”

Het event vond plaats in de Priorij van Corsendonk in Oud-Turnhout. De aanwezigen luisterden naar uiteenzettingen en een debat rond het thema Food Retailers. Daaruit kwam naar voor dat de voedingsindustrie enorme uitdagingen staat te wachten.

Sterke druk
“Reële bedreiging van non-food spelers die binnen afzienbare tijd de Belgische markt zullen betreden zoals Amazon, de concurrentie van buitenlandse hard discounters zoals Jumbo, een krimpende Belgische markt, een eerder zwakke online positie”, somt Sluyts op. Allemaal factoren die volgens de sprekers een sterke druk zullen zetten op het supermarktlandschap en voor ondernemers in het voedingssegment een uitdaging zullen zijn om dit om te buigen in opportuniteiten.

Erik Van Den Eynden, de CEO van ING België, was ook aanwezig en die concludeerde dat er op het vlak van uitdagingen heel wat parallellen te trekken zijn tussen de voedingsindustrie en de banksector. Na afloop was er netwerkgelegenheid voor de gasten.