GROOT-BIJGAARDEN ROAD WORKS

Op 1 rijstrook op E34 in Arendonk/Retie

Gebruikers van de E34-snelweg lezen nu best even aandachtig verder. Maandag 22 oktober begint een aannemer met de herstelling van betonvakken in de buurt van Arendonk in de richting van Nederland. Daardoor moet het verkeer over 1 versmalde rijstrook, met kans op file.

Enkele betonvakken op de E34 op de grens van Arendonk en Retie zijn in de richting van Nederland dringend aan een herstelling toe. De herstellingen vinden plaats tussen de oprit 26 Retie en de brug over het kanaal Dessel-Schoten, in een plaatselijke werfzone van 250m lang. Op 2 plekken traden betonverzakkingen op. De gewapende betonvakken worden opgebroken en opnieuw aangelegd.

Vertragingen
De werkzaamheden zullen een 2-tal weken duren en gedurende die periode wordt het verkeer op 1 versmalde rijstrook gebracht omdat gedeelten van zowel de linker- als de rechterrijstrook worden aangepakt. “Dit zal voor vertragingen op de E34 richting Nederland zorgen”, kondigt het Agentschap Wegen en Verkeer aan.

Deze zone valt binnen het stuk van de E34 dat tegen 2020 structureel wordt vernieuwd. Tussen Turnhout en de Nederlandse grens leg AWV dan in beide richtingen een nieuw wegdek in asfalt, net zoals op de rest van de al vernieuwde E34. “De huidige herstellingswerken zijn noodzakelijk om de veiligheid voor de weggebruikers op kortere termijn te garanderen”, aldus nog AWV.