DSC_0046

Vedrova (Herentals): 1 op 3 firma’s wil meer betalen voor duurzaam transport

Bijna 30% van de bedrijven die geregeld een beroep doen op een logistieke partner, zijn bereid meer te betalen voor een duurzamer transport. Dat blijkt uit een onderzoek dat transporteur Vedrova uit Herentals liet uitvoeren. Tegelik verwachten bedrijven van hun logistieke partner in de eerste plaats transparantie en professionaliteit en hopen ze in de toekomst hun transport volledig te tracken en tracen.

Vedrova is gespecialiseerd in weg- en intermodaal transport in Europa en naar de ex-Sovjetstaten en Centraal Azië. Om nieuwe inzichten te verwerven over de noden en trends in de sector liet ze een breedschalig transportonderzoek uitvoeren.

Toch service boven duurzaamheid
Uit de resultaten wordt duidelijk dat voor veel bedrijven die goederen laten transporteren, service blijft primeren boven duurzaamheid. Zo zijn transparante, duidelijke en snelle communicatie (98%), professionaliteit (92%) en oplossingen voor last minute diensten (86%) de belangrijkste factoren in de keuze van een transportpartner. Ook controle over en de veiligheid van de goederen blijft doorslaggevend. 87% van de bevraagden geeft aan dat ze in de toekomst graag hun goederen in real time willen kunnen volgen.

“Zekerheid en flexibiliteit spelen een belangrijke rol in onze sector”, zegt Walter Drossaert, managing director van Vedrova. “Als klant wil je ervan uit kunnen gaan dat wanneer je goederen vertrekken, ze ook goed en wel en tijdig geleverd worden. Een goede opvolging zorgt voor gemoedsrust en de garantie dat de transportfirma waarmee je werkt, er alles aan doet om de vooropgestelde voorwaarden te vervullen.”

Voorlopig gaat dit nog ten koste van het ecologisch aspect. Bijna 30% van de bevraagde bedrijven zou meer betalen voor duurzamer transport. Het tijdstip van het transport wijzigen om de ecologische voetafdruk te verkleinen, zien vier op de vijf bedrijven niet meteen zitten. 40% geeft wel aan dat ze in de toekomst een beter inzicht willen in lege cargoruimtes. Hierdoor kan onnodig transport vermeden worden, wat het milieu dan weer wel ten goede komt.