otterstraat

Turnhoutse Otterstraat jaagt op sticker

De handelaarsvereniging van de Otterstraat in Turnhout is gestart met een ludieke actie. Wekelijks verstoppen ze ergens in de straat een sticker. Wie die vindt, wint een waardebon van 30 euro van 1 van de handelaars uit de straat.

“Het idee komt van 1 van de leden van onze vaste kern”, doet voorzitter Kristof In ’t Ven van de vzw Otterstraat het verhaal. “We proberen elk jaar een actie te doen. Vorig jaar was dat een familiedag en die was wat minder geslaagd. Het probleem is dat we een heel lange straat zijn.”

Gezamenlijke promotie
Sinds 2 weken wordt er telkens op zondagnacht een sticker verstopt. De eerste keer zat die op het standbeeld De Meander. “Wij moeten eraan kunnen en de mensen ook. Het brengt wel wat animo teweeg. De mensen van het Centrum Basiseducatie, die veelal lessen geven aan mensen met een migratieachtergrond, hadden er op ingespeeld en zij vonden de tweede. De eerste werd binnengebracht door iemand uit Oud-Turnhout.”

Wie de sticker vindt, moet die binnenbrengen bij Slagerij Renders en ontvangt daar in ruil een waardebon van 30 euro van 1 van de handelaars. Op die manier maakt de straat er een jaar van de klant van in de plaats van een Dag van de Klant.

“We hopen nog wat bons binnen te krijgen van handelaars”, aldus nog Kristof In ’t Ven. “Het is de bedoeling dat we dit nog een hele periode blijven doen. Tot dusver was het grotendeels iedere handelaar voor zich. Dit is nu eens een gezamenlijke promotie voor heel onze straat.”