WF_truckparking

Nieuw wegdek voor E19 tussen Brecht en Loenhout

Vrijdag 19 oktober starten wegwerkzaamheden op de E19 tussen Brecht en Loenhout. Tussen dan en eind november laat het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek vernieuwen in de richting van Nederland. Overdag kan het verkeer over versmalde rijstroken maar ’s nachts en in het weekend moet dat veelal over 1 rijstrook.

AWV is afgelopen zomer gestart met een 3-ledige renovatie op de E19 ten noorden van Antwerpen. In augustus werd het wegdek al gedeeltelijk vernieuwd ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord. Nu komt het wegdek tussen Brecht en Loenhout richting Nederland aan de beurt. Volgend jaar staat het traject Sint-Job-in-‘t-Goor tot Kleine Bareel richting Antwerpen op het programma.

Ernstige verkeershinder
De eerstvolgende werkzaamheden starten vrijdagavond 19 oktober over een afstand van 5,5 km. Op de linker- en rechterrijstrook worden tussen Brecht en Loenhout de top- en onderlaag vernieuwd. Daarnaast laat AWV de metalen vangrails op de middenberm vervangen door betonnen veiligheidsconstructies. In principe duren de werkzaamheden tot 26 november.

In de richting van Antwerpen beschikt het verkeer tijdens de volledige periode over 2 versmalde rijstroken. Richting Nederland is dat overdag op weekdagen ook zo, maar ’s nachts (21 – 6 uur) en tijdens de weekends moet het verkeer er meestal over 1 rijstrook. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht tijdens de weekends de meeste verkeershinder, maar ook op weekdagen houden weggebruikers best rekening met vertraagd verkeer ter hoogte van de werkzaamheden. Ter hoogte van de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 km/uur.