magpartout

Tielenaar wil met Magpartout mensen weer naar foto’s laten kijken

De jonge Kempense ondernemer Mark Lenaerts uit Tielen brengt met de Magpartout een innovatieve oplossing voor de fotomuur. In de plaats van gaatjes te boren voor fotokaders brengt hij zijn magnetische passe-partouts aan de man. Voorlopig alleen via een webshop.

Na twee mislukte pogingen om zelf een fotomuur te maken ging Mark Lenaerts op zoek naar een alternatief. “Eerder toevallig heb ik magnetische folie ontdekt. Magnetische passe-partouts in twee verschillende formaten houden de foto’s op hun plaats op de muur, die met verschillende producten magnetisch gemaakt kan worden. Ik heb naar hetzelfde concept gezocht maar het niet gevonden, zeker niet in het Europese standaardformaat of om het te gebruiken als fotomuur.”

Ontelbare foto’s
De reacties van vrienden en familie op het doe-het-zelfproject van Mark zijn zo enthousiast dat hij besluit zijn idee te delen. Sinds een maand is Magpartout te koop in de gelijknamige webshop. “Voorlopig verzend ik enkel naar België en Nederland. Via de webshop wil ik verkopen maar ook mensen inspireren en motiveren om eindelijk iets te doen met hun ontelbare foto’s. Ondertussen tast ik de behoefte naar fysieke verkoop af. Dat zou gebeuren via een partnernetwerk met bijvoorbeeld schilder- en decoratiezaken.”

Mark hoopt met Magpartout een antwoord te bieden op het digitale tijdperk. “We delen en we liken online meer foto’s dan ooit tevoren maar kijken we nog echt? Met een fotomuur vertel je het volledige verhaal. De Magpartout kan de snelheid bijhouden waarmee de gebeurtenissen en avonturen in ons leven zich opvolgen.”