IMG_1877

HR2day verhuist naar groter pand door snelle groei

HR2day verhuisde zopas naar een ruim kantoorgebouw aan de Oostmalsesteenweg in Rijkevorsel. Reden daarvoor is de sterke groei van het sociaal bureau, dat werkgevers begeleidt in de loonadministratie, personeelsadvies en het administratief beheer van hun personeel.

Desiree Lagerburg startte in juni 2015 met HR2day als een eenmanszaak. Door haar gedrevenheid ging het aantal klanten op korte tijd sterk de hoogte in. Op dit moment bestaat het team naast de zaakvoerder uit 2 dossierbeheerders en 1 administratieve kracht. Ruim 150 bedrijven in heel Vlaanderen doen intussen een beroep op het sociaal bureau.

Een verhuizing naar een groter gebouw was een logisch gevolg. Op de nieuwe locatie aan de Oostmalsesteenweg 239 in Rijkevorsel beschikt het bedrijf over parkeergelegenheid voor de deur, kantoren, een vergaderzaal en een eetruimte.

Kleine KMO’s
“Als dienstverlener focussen wij vooral op kleine KMO’s. Het is onze missie om voor die bedrijven naast de loonverwerking de werkgever te adviseren en te ondersteunen door op lange termijn mee te denken en op maat te werken. Een medewerker komt systematisch te laat bijvoorbeeld, hoe pakt de werkgever dat best aan. Daarin begeleiden wij. Of op welke manier kan het aspect van de overuren binnen de wettelijke normen opgelost worden, maar toch zo voordelig mogelijk voor de werkgever”, licht Desiree Lagerburg toe.

In het bijzonder richt HR2day zich naar startende werkgevers. “Als een bedrijfsleider op het punt staat personeel aan te nemen, nemen we eerst de tijd om in gesprek te gaan. Hoe wil hij werken en in welk wettelijk kader past dat? Is dat ook realistisch op lange termijn en hoe ziet zijn paritair comité eruit? Ons onderzoek gaat onder meer ook gepaard met een loonkostsimulatie. Zo heeft de startende werkgever ook een zicht op wat zijn nieuwe medewerker zal kosten.”