LITTLE TROUBLE 8

Little Trouble moedigt aan om buiten de lijntjes te kleuren

Little Trouble is een nieuw kinderkledingmerk dat ontsproten is uit het brein van de 33-jarige Ariane Van Houdt uit Zoersel. Bijzonder is dat kinderen de tekeningen op de t-shirts en sweaters zelf kunnen inkleuren. Buiten de lijntje kleuren wordt ten zeerste aangeraden.

“Ik broed al meer dan een jaar op het plan om Little Trouble uit te brengen, maar de stap naar een eigen zaak was al die tijd te groot”, vertelt de initiatiefneemster. “Ik twijfelde of het concept zou aanslaan en of ik de nodige financiële middelen zou vinden.”

Onder begeleiding
Ze vond steun bij het project Woman Up by Contrex, van de gelijknamige waterproducent. Dit programma helpt vrouwelijke ondernemers om hun project op te starten met onder meer een crowdfundingcampagne via Ulule, 2.000 euro financiële steun, begeleiding en communicatie. Met de crowdfundig hoopt Ariane Van Houdt nog eens 4.000 euro op te halen om de eerste collectie te financieren.

Die eerste collectie zal bestaan uit 2 lijnen: Colour me happy met t-shirts en sweaters waar een tekening opstaat die kinderen kunnen inkleuren en Create Magic, waarbij kinderen de tekening verder moeten afwerken. Met Little Trouble wil de bedenkster kinderen helpen om hun persoonlijkheid te uiten, alsook hun fantasie en trots aanwakkeren.

Little Trouble kiest voor duurzaam. De kledingstukken worden in beperkte oplage geproduceerd en zoveel mogelijk fairtrade gemaakt van organisch katoen dat milieuvriendelijk wordt geteeld.