2018-09-13 sterkstokers 044

Sterkstokers brouwt meer dan 150 gins voortaan in Hoogstraten

Distillerie Sterkstokers is verhuisd van de garage van zaakvoerder Thomas Cuyvers in Sint-Lenaarts naar de kmo-zone in de Veilingstraat in Hoogstraten. Het aanbod aan gepersonaliseerde gins blijft spectaculair stijgen.

Amper 3 jaar geleden besliste Thomas Cuyvers om zich te wijden aan zijn distillerie. “Sindsdien stijgt onze productie jaarlijks met 30%. We hebben nu een team van 4 mensen met een openstaande vacature voor een 5de. Voor onze sector zijn dat vrij spectaculaire cijfers.”

Garage te klein
De groei is ook verantwoordelijk voor de verhuizing van Sint-Lenaarts naar Hoogstraten. “Onze nieuwe installatie met een ketel van 2000 liter is 5 meter hoog, die paste niet in mijn garage”, lacht Thomas. “De laatste 14 maanden hebben we meer dan 100 gins geproduceerd, in totaal hebben we er zo’n 150 à 170 in het aanbod.”

Er is een goede reden waarom Thomas geen exact cijfer op zijn productie kan plakken. “We bieden gepersonaliseerde gins aan, elke week ontwikkelen we wel een nieuw recept. Onze grootste afnemers komen uit de horeca, mensen die graag een persoonlijke gin op de kaart willen hebben, met een echt verhaal erachter. Ook verenigingen en bedrijven zien de toegevoegde waarde. Daarnaast bieden we ook onze eigen producten aan, waaronder onze nieuwe kiwibessengin, waarvoor we samenwerken met ’t Gijsbemdenhof in Oostmalle.”