Paul Verbeeck, burgemeester Nijlen

Paul Verbeeck is nieuwe voorzitter van Cipal

Paul Verbeeck, burgemeester van Nijlen, is de nieuwe voorzitter van intercommunale Cipal. Hij volgt Walter Schroons op, die voorzitter was sinds 2013 en recent benoemd werd tot raadsheer bij het Rekenhof. Dat mandaat is niet verenigbaar.

Paul Verbeeck zetelt sinds 2003 in de raad van bestuur van Cipal en was de voorbije periode ook voorzitter van de syndicale commissie. Daarnaast is hij manager bij Janssen Pharmaceutica en intussen 18 jaar burgemeester van Nijlen.

Cipal is gevestigd in Geel en telt 254 vennoten, zijnde lokale besturen. Het dienstverleningsaanbod is sinds eind 2016 hertekend en gekend onder de merknaam C-smart. Walter Schroons was de voorbije jaren intensief betrokken bij de strategische hertekening van de intercommunale en de opstart van het C-smart team.

Slimme gemeenten
“Meer en meer gemeenten en steden wensen zich te profileren als een smart city, waarbij wordt ingezet op mobiele apps, open data en de kansen van het internet of things. De technologie is beschikbaar en veelbelovend maar lokale besturen botsten daarbij vaak op hun eigen grenzen qua schaal, middelen en competenties”, zegt Paul Verbeeck. “Onze gemeenten mogen deze afspraak met de toekomst niet missen en dienen daarom de handen in mekaar te slaan. Ik zal er dan ook over waken dat C-smart nu volop inzet op samenwerking, kennisdeling, ervaringsuitwisseling en ondersteuning van onze vennoten. Er is geen tijd te verliezen.”