joris van dyck

Jarige Joris Van Dyck (Brecht) zet 1.500ste warmtepomp in gang

Installatiebedrijf Joris Van Dyck (JVD warmtepomptechnieken) uit Brecht heeft zopas de 1.500ste warmtepomp geïnstalleerd. Dat gebeurt op het moment dat het bedrijf 15 jaar bestaat.

Joris Van Dyck kon in 2003 gewoon de sanitaire markt volgen en mee chauffageketels en boilers aanbieden. Maar hij pakte het anders aan: “Ik koos ervoor geen klassieke systemen meer aan te bieden, maar mikte uitsluitend op warmtepompen. Risicovol, want het systeem was nog grotendeels onbekend. En tegenover mijn eenmanszaak stond een ervaren en getraind peloton concurrenten met producten waar iedereen wel al van gehoord had.”

Rooskleurige toekomst
De voorbije 15 jaar groeide JVD warmtepomptechnieken uit tot een stabiel bedrijf met 16 medewerkers. Onderweg verhuisde de showroom naar een nieuwbouw aan de Oostmalsebaan in Brecht.

De toekomst oogt rooskleurig voor JVD én voor de hele sector. “Tot een paar jaar geleden waren onze klanten groene jongens en specialisten. Maar dat verandert snel. Ik verwacht dat warmtepompen in 2050 een nog veel grotere rol gaan spelen op vlak van verwarming én koeling – zeker nu het Internet of Things volop doorgang vindt. Bovendien is de combinatie warmtepomp/zonnepanelen nog steeds de enige oplossing om echt energieneutraal te bouwen.”