IMG_2585

Ingrid Jansen (12Change) mag zich als eerste natuurcoach noemen

Sinds januari biedt Ingrid Jansen uit Turnhout via haar eigen bedrijf 12Change coaching en leiderschapsontwikkeling aan. Recent studeerde ze af als een van de 9 eerste gecertificeerde Vlaamse natuurcoaches.

Ingrid werkte 3 jaar lang in een vennootschap die projectmanagement en coaching aanbood. Begin dit jaar startte ze haar eigen onderneming 12Change. “Ik werk steeds vanuit het principe ‘inside out’, dus van binnen naar buiten. Wat zijn je sterktes, hoe gebruik je die nu en hoe wil je ze in de toekomst toepassen? Ik richt me uitsluitend op coaching en leiderschapsontwikkeling voor ondernemers en particulieren.”

In verbinding komen
Afgelopen zomer organiseerde Ingrid open koffies in brasserie De Rekruut en pop-upbar De Akademie, beide in Turnhout, om info te delen over haar aanbod van loopbaanbegeleiding. Voor midden oktober heeft ze andere plannen.

“Tijdens de Week van het Bos laat ik mensen proeven van natuurcoaching. Ik ben namelijk een van de eerste 9 deelnemers die de opleiding Natuurcoach van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) van de Vlaamse overheid volgden. Als natuurcoach begeleid ik mensen zodat ze terug in verbinding komen met zichzelf en met hun zintuigen. De positieve invloed van de natuur is wetenschappelijk bewezen. Die helpt ons helderder denken en makkelijker oplossingen vinden.”