belle frite

Sterrenchef opent frituur in Geel-Bel

Peter Vangenechten van restaurant La Belle in Geel-Bel, al enkele jaren drager van een Michelinster, opent dit najaar in hetzelfde gehucht een tweede horecazaak. Een frituur nog wel, maar geen gewone. “Belle Frite wordt een artisanale frituur waar de nadruk ligt op kwaliteitsvolle fastfood”, zegt hij.

“Velen onder ons leiden een gejaagd leven waardoor er minder de tijd wordt genomen om zelf vers en/of uitgebreid te koken. Jammer genoeg wordt dit dikwijls opgevangen door kwalitatief mindere maaltijden. En dat is jammer”, legt Peter Vangenechten uit.

Geen elitefrituur
Fastfood hoeft volgens hem niet te worden geassocieerd met ongezond. Integendeel. Hij wil de snelle hap een andere definitie geven. “Ik heb voor La Belle een netwerk uitgebouwd van kwaliteitsvolle leveranciers die me voorzien van de beste producten uit de natuur. Die zullen terug te vinden zijn in Belle Fritte. Ik wil niet inboeten aan kwaliteit en dat begint bij het basisproduct.”

Intussen wordt al enkele maanden proefgedraaid met verschillende soorten aardappelen, frituurolie en het samenstellen van de gerechten. “Allemaal samengesteld op basis van onze voorliefde voor kwaliteitsvolle voeding. Belle Fritte zal toegankelijk zijn voor iedereen, het wordt zeker geen elitefrituur.”

Een precieze openingsdatum is er nog niet maar situeert zich ergens midden oktober. “We zijn daarvoor afhankelijk van de verbouwingen zodat we daar op dit moment geen sluitend antwoord op kunnen geven”, zegt Ellen Vangenechten, zus en businesspartner van Peter.

Gert Verheyen neemt plaats achter de frituurketels. Hij is voormalig sous-chef van La Belle.