IMG_20180903_185655_01

Ouders en zoon openen chocolaterie en brasserie in Oosthoven

Geert Moelants, oprichter van Chocolate & More, en zijn ouders openen begin november een chocolaterie en brasserie in Oosthoven, een gehucht van Oud-Turnhout. Op Open Monumentendag (zondag 9 september) stelt Geert eerst nog zijn unieke Bronsbonbons voor.

Momenteel is Geert druk aan de slag met het vervaardigen van de Bronsbonbons. Daarvoor liet hij zich inspireren door de eeuwenoude Ravelse grafheuvels. “De vier verschillende smaakcombinaties heb ik gebaseerd op pollenonderzoek. Zo weet ik welke planten er groeiden 3500 jaar geleden, toen de grafheuvels gemaakt werden. Een deel van de ingrediënten heb ik zelf geplukt.”

Ervaring in horeca
Geert is ondertussen anderhalf jaar aan de slag als chocolatier in het atelier bij zijn ouders thuis. Over twee maanden verhuist hij naar een groter pand, ook in Oosthoven. “Daar vestig ik mijn atelier en winkel. Mijn ouders, Filip Moelants en Kristin Havermans, zullen ernaast een brasserie openen. De naam, Ter Sneeuwpolder, is afgeleid van het kapel Onze-Lieve Vrouw ter Sneeuw in de Polderstraat.”

Voor Filip en Kristin is het de eerste keer dat ze een brasserie openhouden. “Maar mijn mama heeft al wel heel wat ervaring in de horeca. Ze heeft nog haar eigen frituur, tegenover de Djoelen in het centrum van Oud-Turnhout, uitgebaat en had een broodjeszaak die enkel via levering werkte. Horeca is altijd een passie geweest voor mijn ouders en nu diende zich deze mooie kans aan.”