40531786_1802905053150898_1900734083172925440_n

Starter van de week: zwemschool start met flinke wachtlijst

Bij privé zwemschool Aquasi in Geel worden vandaag de eerste lessen gegeven. De startende ondernemers Jarich Mariën en Karen Geboers namen het zwemgedeelte over van dansschool Studio Danza.

Na 7 jaar besloten de eigenaars van Studio Danza, Claudia en Ivan, meer tijd vrij te maken voor hun zoontje. De dansschool werd overgenomen door Element Dance Company onder leiding van Yasmina Bouziani, de zwemlessen door Jarich Mariën en Karen Geboers onder de naam Aquasi. Jarich gaf al zwemles bij Studio Danza sinds de oprichting van de school.

140 mensen op wachtlijst
“Met Aquasi geven we zwemlessen aan kinderen vanaf 4 jaar maar ook aan volwassenen en senioren”, vertelt Karen, die zelf opgeleid is tot leerkracht lager onderwijs. “Daarnaast bieden we aquafitness aan. We huren een privézwembad in Geel. Naast mijn vriend en ik zijn er nog 6 lesgevers.”

Aquasi nam de 120 leerlingen en de meer dan 140 mensen op de wachtlijst over van Studio Danza. “Claudia en Ivan hebben ons zelf gevraagd om het zwemmen over te nemen. De wachttijd bedraagt ondertussen anderhalf jaar. Er is heel veel vraag naar zwemlessen.”

Achter de nieuwe naam van de zwemschool hoeven we niet te veel te zoeken. “We hebben lang nagedacht over de naam, eigenlijk te lang. Aqua moest er in voorkomen en daar hebben we letters achter geplakt tot het goed klonk.”