overname

Brasserie Lola (Vorst-Laakdal) sluit onverwacht de deuren

Voor de klanten totaal onverwacht kondigde zaakvoerder Joël Andelhofs deze week de sluiting aan van Brasserie Lola in Vorst-Laakdal. De zaak draait uitstekend en toch gaan eind februari 2019 de tapkranen dicht. “We gaan op zoek naar een overnemer”, zegt de zaakvoerder

Joël Andelhofs: “15 jaar geleden ben ik begonnen met een eigen brasserie, De Plas in Paal-Beringen. Ik nam een kok in dienst en die is tot nu bij mij blijven werken. Na 9 jaar het pand te hebben gehuurd, ben ik er weggegaan nadat ik een eigen pand had gekocht.”

Dat werd Brasserie Lola aan Verboekt in Vorst-Laakdal, een trendy zaak die de betere brasseriekeuken serveert. Na een jaar verbouwingswerken ging de brasserie een 5-tal jaar geleden open en het personeel verhuisde mee. Maar daar komt straks een einde aan.

Kok stopt
“Onze kok wil stoppen en het is bijna onmogelijk om nog een goede kok te vinden”, vertelt Joël Andelhofs. “Tegelijk ben ik zelf 50 geworden en 32 jaar actief in de horeca. Ik wil een minder stresserend leven. Mensen fronsen de wenkbrauwen wanneer ik ze vertel dat we stoppen. De zaak is bijna altijd volzet, een verdienste van het hele team en het resultaat van hard werken.”

Andelhofs hoopt dat een jong koppel de zaak overneemt en wil hen nog een tijd mee op weg helpen. Wat hij nadien gaat doen? “Geen idee. We gaan eerst de deur dicht doen en dan een andere open trekken.”