IMG_2309

Thomas More wil betere en innoverende ondernemers afleveren

Hogeschool Thomas More heeft een samenwerking gesloten met Flanders Business School in Antwerpen voor een verdere verdieping van zijn postgraduaat Ondernemerschap & Innovatie. De opleiding richt zich naar ondernemers die pas een eigen zaak hebben of willen starten en mensen in een bedrijf die een project willen realiseren.

De opleiding wordt sinds 2011 georganiseerd. Vanaf dit academiejaar is er dus de samenwerking met Flanders Business School, wat de deelnemers toelaat hun vaardigheden te verdiepen met sessies uit het executive MBA-programma.

China-reis
De basisopleiding vindt plaats op de campus van Thomas More in Turnhout en bestaat uit 5 sessies van 2 dagen rond telkens een ander thema. De deelnemers leren een idee aantrekkelijk en innovatief maken en het vertalen naar een werkbaar concept, de juiste klanten kiezen, enz.

Wie niet de juist vooropleiding heeft, kan door de samenwerking met FBS oriënterende vakken volgen of zich juist verder verdiepen in bepaalde thema’s. “De deelnemers bepalen dus voor een groot deel zelf hun studietraject”, zegt programmamanager Lucie Somers. In mei 2019 is er een facultatieve businesstrip naar Hangzhou in China, een stad ten zuiden van Shanghai die de ambitie heeft het nieuwe Silicon Valley te worden.