rastelli

Rastelli koopt Gildenhuis om hotel uit te breiden

De nv Circus Rastelli heeft het uitgebrande Gildenhuis op de Grote Markt in Herentals gekocht voor de uitbreiding van Hotel De Zalm. De onderneming zal er een 30-tal nieuwe kamers in onderbrengen en op het gelijkvloers een horecazaak. Het nieuws staat vandaag in Gazet Van Antwerpen, editie Kempen.

Sinds de brand eind november 2015 staat het pand te verkommeren en vormt het een schandvlek op de Grote Markt. Het vuur ontstond destijds in de aanpalende eetzaak maar sloeg over naar het Gildenhuis.

Zo vlug mogelijk starten
Vorige week bereikten de vorige eigenaars, de vzw Christelijke Sociale Werken en de vzw Parochiale Werken Herentals, een akkoord met Rastelli over de overname. In de krant zegt Frank Rastelli nu dat het pand zo snel mogelijk zal worden afgebroken. In de nieuwbouw komt een 30-tal kamers als uitbreiding van Hotel De Zalm, dat daardoor dubbel zo groot wordt. Ook de keuken van restaurant Au Bain Marie verhuist naar de nieuwe locatie.

Rastelli hoopt zo vlug mogelijk over een bouwvergunning te beschikken. Het architectenbureau Arat is intussen al bezig met de plannen.

Het hele verhaal vandaag in Gazet Van Antwerpen, regio Kempen.