seir

Alex Verhoeven (Fleur de Sel) vaardigt topkoks af naar Seir

Dit weekend opende in Kasterlee restaurant Seir de deuren. Alex Verhoeven van Fleur de Sel, dat binnenkort sluit, helpt een handje achter de schermen maar heeft zelf ook nog voldoende plannen.

Seir, een verwijzing naar de veranda of serre van het restaurant, is in de plaats van De Vliegende Schotel gekomen. “Een fantastisch pand, het moment was daar om hierin te investeren”, aldus Alex Verhoeven. “Daarnaast had ik een aantal getalenteerde medewerkers die ik niet graag zag vertrekken. Thomas en Jayson staan in de keuken van Seir, Stef en Zarah ontvangen de gasten. Het is dus niet de bedoeling dat ik het gezicht wordt van Seir, ik help wel met de begeleiding achter de schermen.”

Voorlopig worden er enkel menu’s geserveerd in Seir. De focus ligt er op streekproducten, het restaurant omschrijft zichzelf als ‘spannend’, ‘gezellig’ en ‘eigenwijs’.

Naar Turnhout
Eind oktober gaat Fleur de Sel na 6 jaar toe. “Twee mensen uit Hoogstraten nemen het over en gaan hier hun eigen verhaal schrijven.” Voor het zwarte gat nadien hoeft Alex geen schrik te hebben. “Ik ga stages doen in verschillende restaurants, iets van de wereld zien. Begin volgend jaar opent Test, een pop-up aan de Turnhoutse Grote Markt. Dat is een voorloper van ons restaurant in de Turnovatoren, waar we volgens de huidige planning in de zomer onze intrek kunnen nemen.”