Entusia

Entusia zoekt samenwerking met My Add On

Hans Versmissen van Entusia uit Turnhout sluit een samenwerking met een andere start-up, namelijk My Add On. Met dat bedrijf bedacht de Gentse Marie Van den Broeck universele hulpstukken voor krukken. Het nieuws komt van onze zustersite Made in Oost-Vlaanderen.

Onder de naam Entusia ontwikkelde Hans Versmissen absorberende slips en boxershorts voor mensen met last van licht urineverlies. Unizo Provincie Antwerpen riep hem uit als Starter van het Jaar.

My Add On bedacht de MySleeve, een siliconen hoes die over de handvat van een kruk wordt geplaatst waardoor de druk op je handen gelijk wordt verdeeld. Op de uiteinden zit een magneet waarmee je de 2 krukken tegen elkaar kunt klikken zodat je bijvoorbeeld een hand vrij hebt om een deur te openen. Daarnaast ontwikkelt het bedrijfje momenteel nieuwe producten voor rolstoelen, rollators, kinderkrukken,…

Duwtje in de rug
“Hans was al een tijdje op zoek naar een co-founder, maar waar vind je iemand met dezelfde visie en missie als jij? Het zijn onze overeenkomstige mentoren die ons uiteindelijk het nodige duwtje in de rug gegeven hebben.” Hans vult aan: “Marie en ik bleken zeer compatibel te zijn. Alle taken waar ik tegen opkijk, neemt zij met plezier van me over en omgekeerd.”

“We proberen nu al zoveel mogelijk onze taken te verdelen volgens onze sterktes om te zien hoe de samenwerking gaat. We keren beiden ook tijdelijk terug naar de kantoren van The Birdhouse (een Gentse start-up accelerator) zodat we de koppen letterlijk bij elkaar kunnen steken en samen beide start-ups groter kunnen maken”, besluit Marie.