IMG_6018

Belgitude verkoopt alleen mode made in Belgium

Zaterdag 25 augustus opent Katrien Van Rooy in de Turnhoutse Patersstraat haar kledingwinkel Belgitude. Dat gebeurt met een zwart-geel-rood hart: Katrien verkoopt enkel kleren, accessoires en juwelen van Belgische makelij.

“Ik ben zelf fan van onze Belgische mode en vind dat we zowel onze grote als kleine merken moeten ondersteunen”, vertelt Katrien. Ze heeft weinig moeite om enkele namen op te noemen. “Denk maar aan Nanouk, Bellerose of Just In Case. Maar ik werk ook samen met lokale ondernemers. Zo werkt Nele Cools uit Arendonk momenteel een speciale lijn van haar Cool Stuff-juwelen uit. Die zijn binnenkort te koop in de winkel.”

Altijd droom geweest
De voorbije jaren werkte Katrien in de binnenhuisinrichting. “Ik heb wel ooit in kledingwinkels gewerkt, lang geleden. Maar een eigen winkel zoals Belgitude openen is wel altijd mijn droom geweest. Naarmate je wat ouder wordt, word je ook zelfzekerder. Nu was het moment om deze stap te zetten.”

Voor de concurrentie van internet is Katrien niet bang. “Niet alle merken bieden hun kledij online te koop aan. Bovendien zet ik stevig in op persoonlijke service. Zo heb ik een opleiding tot styliste gevolgd. Ik word zelf graag geholpen in een winkel en merk dat klanten behoefte hebben aan deskundig advies.”

Zaterdag 25 en zondag 26 augustus opent Katrien, die zelf afkomstig is van Ravels, feestelijk de deuren van Belgitude in de Patersstraat, niet ver van de Grote Markt. Dat gebeurt uiteraard met een glaasje en een hapje.