Intergeo 2017

Vosselaarse software maakt mobiel data verzamelen makkelijker

Ontwikkelaar ADW Software uit Vosselaar heeft MyCumulus 2.0 op de markt gebracht. Hiermee kunnen eenvoudig gegevens ter plaatse geregistreerd worden om ze nadien opnieuw te raadplegen.

Fons De Wolf, zaakvoerder van ADW Software, ontwikkelde in 1991 Pythagoras, waarmee gebruikers geodata in kaart brengen, compatibel met hun eigen toepassingen. Zes jaar geleden werd de activiteit overgenomen door een speciaal daarvoor opgericht bedrijf.

Maar ook na zijn pensioen zit Fons niet stil. Een jaar na de eerste lancering stelt hij nu Cumulus 2.0 voor. “MyCumulus is een cloudgebaseerde service”, legt hij uit. “Dankzij de combinatie van een app, een website en een aantal hulpprogramma’s kan de gebruiker zijn eigen formulieren maken, gegevens mobiel verzamelen en online bekijken.”

Gemeentebesturen
Een belangrijke doelgroep voor MyCumulus zijn gemeenten. “Denk maar aan het up-to-date houden van hun groenbeheer. Via de app kunnen formulieren ingevuld worden en foto’s gemaakt worden van speeltuinen, banken en bomen. Met een paar klikken kunnen die als rapport bezorgd worden aan de technische dienst.”

Maar ook andere toepassingen zijn makkelijk denkbaar. “MyCumulus kun je ook gebruiken voor het afnemen van enquêtes of voor inventarisaties, waarbij je markeringen in de vorm van QR-codes kunt gebruiken om zaken sneller terug te vinden. De gegevens worden bewaard in de cloud en zijn ook integreerbaar met andere systemen.”