All-focus

Starter van de week: blind en toch een eigen zaak

Het feit dat hij volledig blind is, belet Kristof Nijs (37) uit Arendonk niet om te starten met een eigen zaak. Hij wil zich vestigen als zelfstandig computerprogrammeur en volgt daarvoor het Starterslabo van de VDAB. Zijn eerste wapenfeit is www.velgenweb.be, een platform voor kopers en verkopers van autovelgen.

Kristof Nijs werkte een aantal jaren als programmeur bij een internetbedrijfje in Turnhout waar hij websites en webapplicaties ontwikkelde. Maar zijn ambitie was als zelfstandig programmeur aan de slag te gaan, ondanks zijn visuele handicap.

Zoekertjessite
“Ik zocht enkele geschikte projecten om mee te starten”, vertelt hij. “Mijn broer Erwin is een gepassioneerd autosportliefhebber en kwam met het idee om een zoekertjeswebsite te bouwen specifiek gericht op autovelgen. Zo werd Velgenweb geboren.”

De site is nog maar een week in de lucht en de eerste velgen staan online. “De traditionele zoekertjeswebsites zijn niet gericht op de nichemarkt van autovelgen”, legt Kristof uit. “Je vindt er wel velgen maar het is vaak moeilijk te achterhalen of de gevonden velgen daadwerkelijk op je auto passen. Wij besloten om het anders aan te pakken.”

Op Velgenweb leer je hoe je zelf de maat van een velg opmeet en kan je zoeken op alle specifieke maten, wat het vinden van een geschikte koper of verkoper flink verhoogt.

Adverteren
Met het platform richt de kersverse ondernemer zich op de Vlaamse en Nederlandse markt. “Ik denk dat er een markt in zit”, vertelt hij. “We gaan eerst zorgen dat de site goed draait en vervolgens de mogelijkheid bieden tot online adverteren. Ook zullen verkopers dan tegen een vergoeding hun zoekertje bovenaan kunnen zetten.”

Zijn begeleidingstraject binnen Starterslabo loopt nog tot september 2019. Op dat moment zou hij volledig op eigen benen moeten kunnen staan.