texture painting

Texture Painting verft je gazon weer groen

Texture Painting uit Turnhout is de exclusieve invoerder voor België geworden van een Amerikaans product dat gazons mooi groen kleurt. “De recente droogte en de verdorde gazons brachten me op het idee. We blijven creatief ondernemen”, zegt zaakvoerder Ronny Wuyts.

“Ik ben online gaan zoeken en kwam uit bij een producent in Californië”, doet Ronny Wuyts het verhaal. “Het gaat om een product dat je over je gazon spuit en dat weer mooi groen kleurt. De kleur blijft tot 8 weken. Regen of spelende kinderen deren allemaal niet. We hebben het eerst zelf uitgeprobeerd en het resultaat is prachtig. Niet alleen gazon maar ook struiken kan je er mee kleuren.”

Grote bestelling
Wuyts benadrukt dat het product 100% ecologisch is en geen schadelijke stoffen bevat. “Na de eerste proef hebben we meteen een grote bestelling geplaatst en hebben we het exclusieve dealership in België bedongen.”

Wie wil, kan de groenbehandeling door Texture Painting laten uitvoeren maar particulieren kunnen ook zelf aan de slag. “Het aanbrengen is niet moeilijk, dat kan met een gewone tuinsproeier”, aldus de zaakvoerder. “We richten ons ook tot tuinaanleggers, die het product bij ons kunnen bestellen. Bij mijn weten zijn wij de eerste in ons land die dit aanbieden. Ik hoorde dat er in Nederland ook iemand mee gestart is en daar veel werk mee heeft.”

Hoewel de nieuwe activiteit nog maar net is gestart, is de eerste bestelling al binnen. “Het gaat om mensen die hun huis willen verkopen. Ze willen dat hun gazon er mooi groen bij staat”, aldus nog Ronny Wuyts.