20180809_164723

Starter van de Week: na burn-out een eigen kookzaak

2 jaar geleden ging het licht uit voor Griet Timmermans (36), pas verhuisd van Grobbendonk naar Zandhoven. Een zeer drukke job in combinatie met 2 jonge kinderen werd haar te veel en ze belandde in een zware burn-out. Maar kijk, hier komt ze met haar eigen zaak waarmee ze drukbezette mama’s helpt bij het koken.

Nadat ze in 2006 afstudeerde als handelsingenieur was haar doel manager te worden. Ze ging aan de slag bij Atlas Copco maar omdat er onvoldoende doorgroeimogelijkheden waren, veranderde ze naar de Amerikaanse multinational Federal-Mogul. “Ik klom er op tot global inventory manager met een baas in Amerika”, vertelt ze. “Mijn eerste promotie viel samen met het krijgen van ons eerste kindje.”

Om de files voor te blijven stond ze dagelijks om 5 uur op om van Grobbendonk naar Kontich te rijden en zat ze om 6 uur achter haar bureau. Na een poos begonnen de eerste kwaaltjes de kop op te steken: maagontstekingen, migraine, chronische vermoeidheid,… Tijdens 3 maanden voltijds ouderschapsverlof werd ze zwanger van een 2de kindje.

Passie voor koken
“Toen ik na de geboorte van onze dochter Lize na 5 maanden weer begon te werken, ging het fout. Op het werk begon ik over te geven en het stopte niet meer. Mijn hoofd wou nog altijd terug gaan werken, maar mijn lichaam besliste er anders over. Ik kon letterlijk niets meer. Maanden kon ik echt niets meer. Meer dan een jaar ging voorbij.”

Tot ze besliste iets te gaan doen met haar passie voor koken. Ze werd Flavr-chef, begon een Facebook-pagina en startte een blog. “Ik vroeg een ondernemingsnummer aan en liet me bijstaan door 2 businesscoaches. Ik wou heel graag een businessmodel uitwerken om andere drukke mama’s te helpen op het vlak van koken.”

Vandaag staat ze klaar om te starten met Homemade by Griet. Daarmee biedt ze een waaier aan producten en activiteiten: homemade gerechten te koop via de webshop, een abonnementsformule voor tips, recepten, kookvideo’s,… specifiek voor mama en kind, catering, kok aan huis, persoonlijke foodcoaching, workshops, enz. “Ik heb besloten om er volledig voor te gaan en met Homemade by Griet zelfstandige in hoofdberoep te worden”, aldus nog Griet Timmermans.