tessenderloseweg

Tessenderloseweg Geel 2 jaar (!) dicht voor werken

Op 30 juli gaan er weg- en rioleringswerken van start op de Tessenderloseweg in Geel en verderop aan de Kiezel in Meerhout. Die zullen wellicht 2 jaar in beslag nemen. Het verkeer moet al die tijd een omleiding volgen.

Er komen een gescheiden rioleringsstelsel en fietspaden die met een haag worden afgeschermd van de autoweg. Eerst voert de aannemer de voorbereidende werken uit: het plaatsen van signalisatie, rooien van bomen en vrijmaken van de bermen. Nadien leggen de nutsmaatschappijen nieuwe leidingen voor aardgas, elektriciteit, water en telecom. In een volgende fase voert de aannemer de eigenlijke wegen- en rioleringswerken uit.

Verkeer omgeleid
Het doorgaand verkeer zal tijdens de werken worden omgeleid langs Winkelomseheide (N174) en Eindhoutsebaan (N102). Ook de fietsers vanuit Geel naar Meerhout volgen deze omleiding. Fietsers vanuit Meerhout naar Geel zullen naargelang de fase waarin de werken zich bevinden een andere omleiding volgen.

De werkzaamheden duren vermoedelijk tot de zomer van 2020. Handelaars met een zaak langs de drukke doorgangsweg weten hoe laat het is.