IMG-20180626-WA0001

Dienstenthuis wil mannen om door te stoten naar de 1.000

Tijdens een Ladies Movie Night in UGC Cinema’s in Turnhout ontving Dienstenthuis, dat via dienstencheques thuishulp aanbiedt in de Kempen, ook enkele sollicitanten. In de zoektocht naar de 1000ste werknemer zet het bedrijf ook in op mannen.

Tijdens de 2 Ladies Movie Nights werden alle vrouwelijke werknemers van Dienstenthuis plus een gezellin uitgenodigd voor film, popcorn en cava. Aan het originele personeelsfeest werd ook een sollicitatie-event gekoppeld. “Een kantoor is zo’n officiële omgeving, in de bioscoop ging het er gemoedelijker aan toe”, zegt directeur Tim Klaassen. “Iedereen is op zoek naar nieuwe mensen, dan moet je creatief zijn om hen te bereiken. We hebben een tiental nieuwe mensen mogen ontvangen.”

Escape room
Dat zijn er weliswaar minder dan de gehoopte twintig, waarmee Dienstenthuis de symbolische kaap van 1.000 werknemers zou ronden. “Het is de bedoeling dat we dat nog dit jaar doen, allicht is het iets voor het najaar. We hadden gehoopt op meer sollicitanten maar het event kreeg heel wat weerklank en is dus zeker voor herhaling vatbaar.”

Dienstenthuis wil mogelijke nieuwkomers op creatieve wijze blijven aanspreken. “Het aantal werkzoekende vrouwen daalt maar we zien nog potentieel bij de mannen. Er werken er momenteel slechts 15 bij ons. Voor hen hadden we een escape room geboekt. We denken momenteel na over andere manieren om die doelgroep te bereiken.”