deezkids2

DeezKids hoopt langer dan jaar in centrum Mol te blijven

Kledingwinkel DeezKids verhuist binnenkort naar het centrum van Mol. Dankzij ‘Probeer een winkel’ bespaart zaakvoerster Dédé Heylen maandelijks 600 euro huur.

Dédé verkoopt in haar winkel kledij voor kinderen, tieners en dames. “Ik heb zelf een zoon waarvoor ik meestal kleren koop in Nederland”, vertelt ze. “Daar kwamen steeds goede reacties op, mensen vinden dat hij mooi gekleed is met speciale dingen die je hier niet zo makkelijk vind. Ik zag een gat in de markt en de klanten appreciëren nog steeds wat ik hen kan brengen.”

Pak van mijn hart
DeezKids was tot voor kort gevestigd op een industrieterrein. “Ik had mijn intrek genomen in een bedrijfshal bij DNDinterieur, het bedrijf van mijn man Dave. Op korte tijd kreeg ik heel wat volgers op Facebook. Maar ik wou toch liever een buurt met wat meer leven de winkel openen.”

Daarvoor kreeg Dédé een duwtje in de rug van de gemeente Mol. Zij werd gekozen als tweede laureaat van ‘Probeer een Winkel’ en mag een jaar lang elke maand rekenen op 600 euro huurgeld van de gemeente. “Ik had er stiekem op gehoopt dus het was een pak van mijn hart toen bleek dat ik weerhouden werd. Het maakt het risico kleiner en de financiële druk lichter. We huren een jaar maar overwegen om de winkelruimte nadien te kopen.” Momenteel wordt het pand aan Laar 2, voordien een bloemist, verbouwd. De grote opening is gepland voor vrijdag 13 juli.