united brands

United Brands stoot winkels af, zoals Oud-Turnhout en Geel

Ruim een half jaar na een grondige renovatie hangt er al een nieuwe naam op de sportwinkel langs de Steenweg op Turnhout in Oud-Turnhout. United Brands, dat momenteel een herstructurering doorvoert, liet de zaak over aan GO Sport.

In oktober vorig jaar leek de Vlaamse sportketen United Brands met hoofdzetel in Sint-Katelijne-Waver uit een moeilijke periode te klimmen met de herinrichting van de winkels in Knokke en Oud-Turnhout. Ondertussen zijn beide zaken al weer verkocht of gesloten.

Winkel in Geel dicht
“In het kader van een herstructurering om de groep gezond te houden, hebben we tijdens de eerste helft van dit jaar het aantal filialen verminderd”, zegt directeur Filip Vermeulen. “De grote winkels zijn behouden. Ook de vestiging in de Nieuwstraat in Geel is gesloten, die wordt momenteel gebruikt als pop-up.”

De invulling van het handelspand in Oud-Turnhout is niet dramatisch veranderd. GO Sport verkoopt benodigdheden voor de meest uiteenlopende sporten en kampeermateriaal. De winkel is zeven dagen per week open. GO Sport heeft 12 vestigingen in Vlaanderen, waaronder nog 1 in Heist-op-den-Berg.