koffie en ijs

Na Geel schept Puur ook ijs in Turnhout

De ambachtelijke chocolaterie en crèmerie Puur uit Geel heeft voortaan ook een vestiging in Turnhout. In de Sint-Antoniusstraat kan zowel binnen als buiten genoten worden van een verfrissend ijsje.

“We zijn al een tijdje bezig in Elsum in Geel”, vertelt Kaara Huybrechts, die Puur samen met haar man Steve Helsen oprichtte. “We hebben de zaak uitgebouwd, geïnvesteerd in relatiegeschenken voor bedrijven en een webshop geopend. Maar we blijven ondernemend. De logische volgende stap voor ons was een nieuwe locatie.”

Moest haalbaar zijn
Dat werd uiteindelijk een statig herenhuis in het centrum van Turnhout. “We zijn een jong gezin dus de afstand moest haalbaar zijn. In Turnhout zagen we voldoende mogelijkheden en vonden we een geschikt pand. Tijdens de feestdagen hebben we al getest met een pop-up waar we pralines, koekjes en chocolade artikelen verkochten. Nu is er ook plaats voor een vitrine met schepijs. Bezoekers kunnen terecht in de kleine binnenruimte of op het ruime terras voor een ijsje met een koffie of iets fris.”

In Geel wordt beroep gedaan op jobstudenten tijdens de drukke periodes zoals de zomer. Voor de nieuwe Puur werd een extra bediende aangetrokken, Kaara springt regelmatig bij.