klim

Nieuwe uitbaters De Mosten investeren in klimpark

Sinds afgelopen weekend is het horecagedeelte van recreatiedomein De Mosten in Meer opnieuw open voor het grote publiek. De nieuwe exploitanten zijn de broers Ruud, Bram en Simon Lenaerts uit Hoogstraten, die via hun Goodlife Cablepark en de vzw Buitenspel al actief waren op het domein. Ze investeren 250.000 euro in een nieuw klimpark dat tegen Pasen 2019 de deuren moet openen.

De concessie van het horecagedeelte kwam eind vorig jaar vrij nadat de vorige uitbater die vroegtijdig stopzette. De broers Lenaerts dienden een dossier in en haalde de concessie binnen voor een periode van 20 jaar.

1 contact voor alles
“Sinds september 2014 zijn we op De Mosten actief met onze wakeboard- en waterskikabelbaan Goodlife Cablepark”, vertelt Ruud Lenaerts. “Al veel langer, zo’n 10 jaar, organiseren mijn vader Jos en broer Simon er met de vzw Buitenspel teambuildings en schoolsportdagen. In het verleden werkten we altijd samen met de horeca-exploitant voor de catering. Nu hebben we die zelf in handen en merken we bijvoorbeeld dat we grotere teambuildings binnenhalen omdat alles via 1 contact verloopt.”

De nieuwe exploitanten willen werken aan de verdere bekendheid van De Mosten, op termijn met een speelbos en themawandeling. Heel concreet is de bouw van een klimpark, vlakbij het horecagedeelte. “De vergunningsaanvraag loopt en we verwachten niet meteen problemen. De bedoeling is dat we in oktober, na afloop van dit seizoen, beginnen met de bouw om dan tegen Pasen 2019, de start van het nieuwe seizoen, te kunnen openen. Het wordt een constructie op een 20-tal palen waar op hoogte een route moet worden afgelegd, volledig gezekerd. Het zal zowel door kinderen als volwassenen kunnen worden gebruikt.”

Voor de horecazaak werkten de broers een beperkte kaart met eenvoudige gerechten uit zoals artisanale croques en pizza. Ook pasten ze de look & feel aan, die nu beter aansluit bij het natuurlijke karakter van het domein.