casa-receptie-8

Casa opent eerste winkel in Nederland

Interieurwinkelketen Casa, met hoofdkantoor in Olen, heeft gisteren de deuren geopend van de eerste winkel in Nederland. Die kwam er in de Utrechtse binnenstad. Nog voor het einde van het jaar wil Casa 50 winkels openen bij onze noorderburen. Het gaat om vroegere Xenos-filialen, een keten die eerder dit jaar werd overgenomen.

Met de ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor en distributiecentrum in Olen voorjaar 2017 ging Casa International van start met zijn vernieuwde commerciële strategie. Daarbij trekt het bedrijf de kaart van de inspiratie. Door de uitwerking van presentaties in de winkels krijgen de klanten ideeën voor thuis aangereikt. “Onze klanten inspireren, hen prikkelen en laten zien wat mogelijk is met Casa-producten is onze missie”, zegt CEO Giane Van Landuyt.

Nog meer diensten
De opening van Casa Utrecht betekent de start van de nationale uitrol van Casa in Nederland. Na de eerste 50 winkels dit jaar volgen de overige 60 ex-Xenos-winkels tegen de zomer van 2019. “Tegelijk met de lancering van de fysieke winkels maakt de Nederlandse consument kennis met ons webshopconcept” aldus nog Van Landuyt. Ook de click & collect service wordt meteen in Nederland gelanceerd. De eerste weken van juni gaat Casa internationaal van start met het thuisbezorgen van meubilair. In Nederland zal deze service vanaf het begin beschikbaar zijn.

Casa International is actief in 8 Europese landen en heeft 500 winkels, zowel filialen als franchisenemers.