4116120-steenweg-op-merksplas-5628

Nieuws vanuit de file

Op enkele belangrijke verkeersassen in de Kempen vinden de komende weken wegwerkzaamheden plaats. Vanaf maandag 14 mei gaat de gewestweg Turnhout-Antwerpen 2 weken dicht ter hoogte van Oostmalle. Op 19 mei wisselen de werkzaamheden op de E34-snelweg van kant.

Het wegdek van de Turnhoutsebaan in Malle is versleten en daarom wordt het in opdracht van het Agentschap Wegen & Verkeer vernieuwd, meer bepaald tussen de brandweerpost van Malle en de grens met Vlimmeren. De nieuwe laag asfalt moet het rijcomfort en de verkeersveiligheid van de weggebruikers verbeteren.

De eigenlijke werkzaamheden gebeuren in fasen maar dat belet niet dat de Turnhoutsebaan tussen 14 en 25 mei in beide richtingen wordt afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via Wechelderzande. Handelszaken blijven te voet of met de fiets bereikbaar, met de wagen is dit tijdens de werkuren meestal niet mogelijk.

E34 op schema
De werkzaamheden op de E34-snelweg tussen Turnhout en Oud-Turnhout zitten mooi op schema. De eerste fase, de vernieuwing van het wegdek richting Antwerpen, is bijna afgerond zodat vanaf zaterdag 19 mei het wegdek richting Nederland wordt aangepakt. Tijdens de omschakeling zelf rijdt het verkeer tijdelijk in beide richtingen over 1 rijstrook. Van 20 mei tot eind juni kan het verkeer in beide richting over 2 versmalde rijstroken. De op- en afrit Turnhout centrum richting Nederland wordt dan afgesloten.